Danas je objavljen kompletan line up za šesti BiH Color Festival, koji će se održati 29. i 30. jula u Brčkom. Prema riječima organizatora, zainteresovanost je veća nego ikad zbog promjene koncepta festivala.

Da se podsjetimo, ranije je festival bio isključivo vezan za elektronsku muziku, dok su od ove godine promijenili program sa live izvođačima.

Na Main stage-u nastupaju Edo Maajka, NipplePeople, Vojko V i Zoi, jedna od najpopularnijih imena alternativne muzičke scene sa naših prostora, te DJ Architect, Kosta Radman, WortexX, Wreckvge, Cashew, DJ Lea, Mario Eddie, Galoski i Miloš Stankić.

Za atmosferu na Hammer stage-u zaduženi su Lag, Fakir, Ranchatek, Sesha, Siniša Lukić, Dražen Zimonjić, DJ Frankie, DJ Barba i Avellatur.

Ispostavilo se da smo napravili dobar potez sa ubacivanjem live izvođača što potvrđuje broj ulaznica koji smo već prodali. Početkom juna ove godine već smo nadmašili pretprodaju iz 2021. godine. Ima tu dosta razloga, jedan je i popuštanje mjera zbog pandemije izazvane COVID-19 virusom i vraćanje života u normalne tokove.

Završne pripreme su u toku. Ostale su neke administrativne stvari da se privedu kraju, koje ne zavise direktno od nas, ali u suštini imamo šestogodišnje iskustvo u organizaciji i već znamo kako to ide, no svaka godina ima svoje izazove. Drago mi je da ćemo opet ugostiti izvođače iz skoro svih zemalja bivše Jugoslavije i prirediti publici odličan provod.

Ono što me najviše raduje jeste činjenica da su skoro svi smještajni kapaciteti već popunjeni za ove datume. Naš festival je postao turistička atrakcija, ne samo za Brčko nego za čitavu BiH sudeći po gostima iz inostranstva. Nadam se da će pozitivan trend rasta festivala biti veći iz godine u godinu i da ćemo uskoro imati priliku da zovemo i inostrana imena sa svjetske scene.

DRAŽEN ZIMONJIĆ, JEDAN OD ORGANIZATORA

Generalni sponzor projekta je Beck's pivo, dok su projekat takođe podržali Bavaria, Vivia, Vitinka, STR8, Rooster, Jägermeister, Johnnie Walker, Smirnoff, Juicy, kao i Vlada Brčko distrikta BiH, Kabinet gradonačelnika Brčko distrikta BiH i Evropska unija u Bosni i Hercegovini, navedeno je u saopštenju organizatora.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply