Autoputevi Republike Srpske objavili su tender za izvođenje radova finansiranja, projektovanja i izgradnje dionice autoputa Brčko-Bijeljina vrijedan čak 350 miliona KM, saznaje Akta.ba. Radi se o autoputu koji će povezati Brčko i Bijeljinu sa Beogradom.

Ukupna dužina dionice Brčko-Bijeljina je oko 17 km, a projektni elementi dionice su čeona naplatna stanice na početku, petlja tip “Trougao”: Brčko-Bijeljina u zoni naselja Ljeljenča, oko km12 za vezu sa trasom brzog puta iz pravca juga (potencijalno), te mostovi, vijadukti, podvožnjaci, nadvožnjaci i ostali objekti u skladu sa Planom parcelacije. Rok za prijem ponuda je 18. januar.

Dogovor sa turskom kompanijom?

Podsjetimo, radovi na dionici autoputu Bijeljina-Rača su počeli u septembru.

Vršilac dužnosti direktora Autoputeva Republike Srpske Slobodan Stanarević ranije je izjavio da bi se do kraja ove godine mogao postići dogovor sa turskom kompanijom oko dionice od Bijeljine do Brčkog.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply