O nama

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je Adis Mujdanović, nakon što je u februaru iste godine, zbog neslaganja oko uredničke politike prekinuo poslovnu saradnju sa portalom Otisak.ba, na kojem je od 2015. godine radio kao novinar/glavni urednik. Također, u aprilu 2017. godine osnovao je Novinsku agenciju Patriot Media, koja je bila izdavač Otiska skoro pet godina.

Naziv portala Plural nastao je kao skraćenica od riječi pluralizam: koja u politici označava suživot različitih interesa i načina života u društvu, u filozofiji ontološku pluralnost entiteta ili opis načina, dok u teologiji predstavlja suživot različitih vjeroispovijesti.

U službi javnog interesa!

Uredništvo i saradnici Portala opredijelili su se isključivo za kreiranje kvalitetnih autorskih multimedijalnih sadržaja, koji će biti prepoznatljivi i drugačiji od ostalih medija.

Cilj je, radeći u službi javnog interesa, nezavisnim novinarstvom utjecati na poboljšanje političko-društvene situacije u Brčko distriktu i BiH.