JP Putevi Brčko danas su započeli izgradnju kružnog toka na ukrštanju ulica Uzunovića, braće Ribnikar i kraka Ulice Desanke Maksimović u Eš naselju, čija ukupna vrijednost iznosi 567 hiljada KM.

Predviđeni rok za izgradnju je 60 dana. Planiramo do kraja avgusta, eventualno početkom septembra otvoriti ovaj kružni tok i predati ga našim građanima na korištenje.

VLADO JEVTIĆ, DIREKTOR JP ”PUTEVI BRČKO”

Obzirom da građani koji žive u Eš naselju i Srpskoj Varoši nemaju mogućnost odvijanja direktnog saobraćaja, nego moraju ići kroz druge raskrsnice i sporedne puteve, izgradnjom ovog kružnog toka uveliko će se omogućiti brži protok saobraćaja kroz ovaj dio grada.

Otvaranjem ovog kružnog toka mi planiramo da direktno povežemo Srpsku Varoš i Eš naselje, a također i ostala naselja koja gravitiraju ovim naseljima, kako bi na što lakši i brži način naši sugrađani mogli da koriste ove saobraćajnice i da idu iz jednog dijela grada u drugi.

Prilikom radova na izgradnji kružnog toka saobraćaj će se odvijati u jednoj traci naizmjenično iz pravca Brčko i Bijeljine, dok će izlaz iz ulica braće Ribnikara i Desanke Maksimović biti potpuno obustavljen, i koristit će se alternativni pravci prema postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Totalna obustava saobraćaja biti će samo u toku završnih radova pri postavljanju asfaltnog zastora, a to bi moglo trajati otprilike dva do tri dana.

JASMIN MEŠIĆ, ZAMJENIK DIREKTORA ZA ODRŽAVANJE PUTNE MREŽE

U toku ove godine JP Putevi Brčko planiraju realizaciju 26 kapitalnih projekata, od kojih se 20 odnosi na putne pravce, dva na kružne raskrsnice, zatim dva na autobuska stajališta i dva projekta na semaforizaciju raskrsnica.

Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica FTV iz Brčkog (2024-) i urednica portala Plural.ba (2022-). Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply