U okviru kulturno-zabavne manifestacije “Proljeće u gradu”, Muzej Brčko distrikta BiH organizovao je radionicu za djecu pod nazivom “Svijet dinosaurusa”, čime je ujedno obilježena i Noć muzeja.

Jučer u poslijepodnevnim satima Muzej je ugostio učenike trećih razreda iz tri osnovne škole u Brčkom, a navečer je upriličeno druženje sa mališanima koji su prijavama ostvarili učešće u radionici.

Razgovarali su o dinosaurusima, vrstama, kako su se hranili i živjeli. Zahvaljujući nastavniku tehničkog odgoja iz Druge osnovne škole, Seadu Brodliću, imali su vrhunske replike dinosaurusa.

Pored radionice koja je obuhvatala istraživanje kostiju dinosaurusa i njihovo slaganje, učesnici su imali priliku koristiti različite enciklopedije i knjige.

Muzej je danas ugostio 50 mališana, ponosni smo na ovakvu zainteresovanost, a Vama obećavamo još termina, za sve koji nisu uspjeli doći danas.

muzej brčko distrikta bih, fb

Foto: brckodanas.com

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply