Komentarišući zahtjev za njegovu smjenu, šef Odjeljenja za poljoprivredu u Vladi Brčko distrikta BiH Milenko Ninković (SNSD) ističe da ga potpisnici saopštenja (Udruženje poljoprivrednika) nisu ni postavili na ovu poziciju, prenosi Radio Brčko.

Ako će se objektivno promišljati o cjelokupnoj situaciji, onda treba imati u vidu da su obični mali i srednji proizvođači više nego zadovoljni visinom i posebno dinamikom isplaćenih podsticaja, jer je novac na njihovim računima bio već u toku prošle godine, odnosno u godini u kojoj su zahtjev i podnijeli. To se nije dogodilo u zadnjih petnaestak godina. Osim toga, prošle godine je po osnovu podsticaja isplaćeno rekordnih 18 miliona maraka.

Rekao je Ninković uz opasku da bi svi trebali biti više nego zadovoljni, posebno onim što je Odjeljenje s njim na čelu uradilo u posljednje dvije godine.

Takođe naglašava i da je otvoren za svaku vrstu razgovora koji na ovu temu do sada predstavnici Udruženja od njega nisu ni tražili.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply