Izjave

Projekat priključenja MZ Brka na gradski vodovod konačno je završen. Tim povodom gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić i šef Odjeljenja za komunalne poslove Majazudin Vehabović obišli su realizovane radove na projektu izgradnje infrastrukture u industrijskoj zoni McGovern i povezivanje naselja Brka na gradski vodovodni sistem.

Prepumpna stanica u ovoj mjesnoj zajednici sadrži 3 pumpe po 7,5 KW što znači da svaka pumpa pojedinačno može da gura 6,5 litara vode u sekundi.

Projektovana vrijednost za potrošnju vode u MZ Brka za narednih dvadeset i više godina je oko 11 litara u sekundi, a ukoliko bude potrebe možemo obezbijediti i veće količine. Ovaj put Brka je dugoročno i kontinuirano riješena s vodosnabdijevanjem. Naredna sezona će biti bez problema, izuzev ako se na području Distrikta ne desi nešto nepredviđeno. U suštini, kada god grad ima vodu imat će i mjesna zajednica Brka.

MAJAZUDIN VEHABOVIĆ, ŠEF ODJELJENJA ZA KOMUNALNE POSLOVE VLADE BRČKO DISTRIKTA (SBIH)

U narednom periodu, preko 3.000 stanovnika ove mjesne zajednice imati će redovno snabdijevanje vodom.

Mislim da svi skupa možemo biti zadovoljni da je ovo što smo do sada uradili i što ćemo ako Bog da uraditi u nastavku našeg mandata, biti na zadovoljstvo svih građana kada je u pitanju vodosnabdijevanje.

ESED KADRIĆ, GRADONAČELNIK BRČKO DISTRIKTA BIH (SDA)

Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi oko 409 hiljada KM.

Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica FTV iz Brčkog (2024-) i urednica portala Plural.ba (2022-). Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply