Promo plakat

Vijeće/Savjet mladih Brčkog saopštilo je danas da će u ponedeljak, 27. juna okupiti na jednom mjestu zastupnike Skupštine i Vlade Brčko distrikta BiH te veliki broj mladih. Naime, Savjet mladih Brčko distrikta u ponedeljak organizuje završni događaj ovogodišnjih Susreta mladih – Mladi pitaju.

Sastanak mladih sa čelnicima izvršne i zakonodavne vlasti našeg grada biće upriličen u velikoj sali Skupštine sa početkom u 11h, a ovom prilikom partneri Savjeta mladih – Institut za razvoj mladih KULT prezentovaće i Nacrt strategije za mlade, te najnovije istraživanje o problemima i potrebama mladih Brčko distrikta.

Vijeće/Savjet mladih ujedno će napraviti kratak osvrt na petomjesečni projekat „Susreti mladih Brčko 2022“, ali i druge svoje aktivnosti.

Cilj je, naglašavaju, pokazati da Brčko distrikt ima zaista snažnu krovnu organizaciju mladih, a predsjednik Vijeća/Savjeta mladih Vladimir Kanostrevac ističe da su on i njegove kolege i kolegice posebno ponosni na ovaj događaj gdje je omogućen neposredan kontakt mladih sa donosiocima odluka te poziva sve mlade da se pridruže ovom događaju. 

Zaista raduje činjenica da će predstavnici vlasti sjesti sa mladima, razgovarati otvoreno i odgovarati na njihova pitanja. Zaista je važno da predstavnici vlasti vide rezultate istraživanja o problemima i potrebama mladih te nacrt Strategije za mlade kao vid sistemskog riješenja tih problema i potreba. Ovim ujedno završavamo i više nego uspješne ovogodišnje Susrete i mislim da nema boljeg načina za to od razgovora, zato pozivamo sve mlade da nam se pridruže u ponedeljak u Skupštini.

Svi zainteresovani da prisustvuju ovom događaju, za isti se mogu prijaviti putem OVOG LINKA.

„Susreti mladih Brčko distrikta 2022“ održavaju se zahvaljujući BHRI (Bosnia and Herzegovina resiliance) projektu kojeg realizuje Međunarodna organizacija za migracije BiH (IOM) a finansira Austrijska razvojna saradnja.

Fondacija za medije i aktivizam "Plural" Brčko distrikt BiH.

Leave A Reply