Mejdi Sulejmani

Nagrada AMUS-a za najboljeg mladog autora u BiH za 2022. godinu ide u ruke Sulejmani Mejdija, objavio je večeras njegov brat Fatmir. Najpoznatija brčanska muzička porodica nastavlja da niže velike uspjehe – Fatmir kao pjevač, Mejdi kao gitarista.

Navikao si da budeš najbolji, pa mi ovo nije neobično. Samo stižu zasluge za tvoj kontinuirani, predani rad.

Čast je živjeti u vrijeme takvog umjetnika, a to što si mi brat… e, to je već nešto posebno zbog čega je srce ko planina!

Ovo je samo jedna u nizu. Idemo dalje!

Volim te

FATMIR SULEJMANI

Mejdi Sulejmani je bosanskohercegovački session gitarista, muzičar i kompozitor. Rođen je u Brčkom 01.05.1990. godine. Muzikom se profesionalno bavi dugi niz godina, a aktivno surađuje sa brojnim muzičkim zvijezdama iz regiona (Armin Muzaferija, Adi Šoše, Ilma Karahmet, Fatmir Sulejmani).

Takođe, radi na albumu instrumentalne muzike ”Nemir”. Do sada je objavio četiri instrumentalne kompozicije, te je za jednu od njih osvojio prvo mjesto na svjetskom gitarskom takmičenju.

Share.

Adis Mujdanović je novinar-glavni urednik portala Plural.ba iz Brčkog (2022-) i saradnik istraživačkog portala InfoRadar.ba (2023-). Bivši dopisnik FTV (2021-2023) i glavni urednik portala Otisak.ba (2016-2021). Novinarsku karijeru počeo na BDC televiziji 2013. godine.

Leave A Reply