Marija i Cvijetin sa medaljama na Balkanskom prvenstvu

U Klubu borilačkih vještina Jedinstvo Brčko u posljednje dvije godine posebno se ističu juniori Marija i Cvijetin Vujanović (brat i sestra). Oboje su standardni reprezentativci Bosne i Hercegovine u kik-boksu.

Marija je prošle godine bila prvak RS i BiH u boksu, te prvak BiH u kik-boksu. Ove godine je prvak BiH u kik-boksu (disciplina LK), bronzana sa Balkanskog prvenstva (disciplina K1) i bronzana sa Svjetskog prvenstva (disciplina K1).

Cvijetin je prošle godine postao juniorski prvak BiH i RS u boksu, učestvovao u sastavu reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu u Budvi. A ove godine postao dvostruki prvak BiH (kik-boks discipline K1 i FC), te viceprvak Balkana (K1 disciplina) i učesnik Svjetskog prvenstva u Italiji u sklopu reprezentacije BiH.

Kratak, ali veoma uspješan historijat

KBV Jedinstvo Brčko osnovano je 2005. godine i uspješno se bavi kik-boksom, boksom i MMA (mješovite borilačke vještine). Radi sa svim uzrastima sportista od pionira do seniora.

Od osnivanja do danas Jedinstvo je imalo sedam sportista godine u Brčko distriktu, te višestruke prvake Bosne i Hercegovine, Evrope i svijeta.

Titulom prvaka svijeta i priznanjem za najboljeg sportistu godine u Distriktu mogu se pohvaliti članovi Jedinstva u obje konkurencije: Saša Sekulić, Sanja Ostojić, Zorka Stojanović i Borislav Vujanović.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply