Prilog BDC TV

Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta i ove godine izdvojilo je dio sredstava iz budžeta za nabavku besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u ovoj lokalnoj zajednici. Procedura nabavke udžbenika pokrenuta je u martu mjesecu i raspisani su svi lotovi za nabavku, međutim došlo je do određenih komplikacija koje su se najviše odrazile na brčanske osnovce, jer su novu školsku godinu započeli bez knjiga.

Prilikom nabavke udžbenika došlo je do greške od strane dobavljača koji su aplicirali na ovaj tender i dva lota su morala biti ponovljena.

SAMIR ČORBADŽIĆ, ŠEF PODODJELJENJA ZA ZAJEDNIČKE POSLOVE ODJELJENJA ZA OBRAZOVANJE 

Iz Odjeljenja za obrazovanje ističu da su svi lotovi koji su prošli u procedure javne nabavke isporučeni, te da je u međuvremenu isporučen i jedan od lotova koji je ponovljen.

Ostao je još samo jedan lot da se isporuči. Mislim da će u narednih desetak dana biti isporučen, jer je i otvaranje ponuda bilo prije deset dana.

Zbog neodgovornosti drugih ponovo ispaštaju građani, a u ovom slučaju su to oni najmlađi – brčanski osnovci!

Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica Federalne televizije (2024-), zamjenica glavnog urednika portala Plural.ba, te potpredsjednica Fondacije za medije i aktivizam "Plural" Brčko distrikt BiH. Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply