Odbojkašica brčanskog Bimal-Jedinstva i seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine, 21-godišnja Jovana Biberdžić 2022. godinu će upamtiti kao dosad najuspješniju u svojoj karijeri.

Iako je još veoma mlada, ova primačica servisa na terenu predvodi Brčanske princeze koje su i dalje apsolutne vladarke ženske odbojke u našoj zemlji. U prvom dijelu godine osvojile su Premijer ligu i Kup BiH.

Nastavak klupske dominacije

Jedinstvo je u novu sezonu ušlo sa podmlađenim timom i novom trenericom Radmilom Marković. Neki su očekivali da će uslijediti lošiji rezultati i gubitak titula, ali to se nije desilo.

Kup RS je po 20. put u vitrinama najtrofejnijeg bh. odbojkaškog kluba, a sada je cilj nova dvostruka kruna u državnim takmičenjima.

Prvi nastup na EP u dresu BiH

Pored klupskih uspjeha, Biberdžić koja je proglašena najboljom odbojkašicom RS, sa reprezentacijom BiH izborila je plasman na Evropsko prvenstvo, nakon što je prvi put dobila poziv selektora Stevana Ljubičića i odmah debitovala u startnoj postavi.

Mladoj bh. odbojkašici to će biti prvi nastup na EP, a našoj reprezentaciji drugi.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply