Prije tačno dvije godine sa domaće rukometne scene, bukvalno preko noći, nestao je jedan od najstarijih rukometnih kolektiva u Bosni i Hercegovini.

Rukometni klub Lokomotiva iz Brčkog praktično je ugašen, a brojni mladi i talentovani igrači prešli su u druge rukometne klubove širom naše zemlje.

Ovih dana iz Brčkog nam stižu radosne vijesti. Iz Lokomotive se ponovo dimi, a neki novi klinci pišu nove stranice rukometne historije u ovom bh. gradu sa obala Save, javlja portal svijet-rukometa.com.

Lokomotiva je u februaru mjesecu pokrenula besplatnu školu rukometa koja je privukla veliki broj dječaka.

Prije nekoliko dana ti dječaci imali su svoj prvi i premijerni nastup kada je kadetska ekipa gostovala u Brodu kod ekipe ORK Sava. U vrlo prijateljskoj atmosferi domaćini su pobijedili 35:31. Rezultat nije bio u prvom planu koliko činjenica da se ovaj klub koji se nekada takmičio i u Premijer ligi BiH polako, ali sigurno vraća na domaću rukometnu scenu.

Da u Brčkom pušu neki novi “rukometni” vjetrovi pokazala je i činjenica da se krajem prošle godine odigrao 18. po redu “Lokomotiva Cup”, jedan od najprestižnijih rukometnih turnira na ovim prostorima.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply