Prije tačno dvije godine sa domaće rukometne scene, bukvalno preko noći, nestao je jedan od najstarijih rukometnih kolektiva u Bosni i Hercegovini.

Rukometni klub Lokomotiva iz Brčkog praktično je ugašen, a brojni mladi i talentovani igrači prešli su u druge rukometne klubove širom naše zemlje.

Ovih dana iz Brčkog nam stižu radosne vijesti. Iz Lokomotive se ponovo dimi, a neki novi klinci pišu nove stranice rukometne historije u ovom bh. gradu sa obala Save, javlja portal svijet-rukometa.com.

Lokomotiva je u februaru mjesecu pokrenula besplatnu školu rukometa koja je privukla veliki broj dječaka.

Prije nekoliko dana ti dječaci imali su svoj prvi i premijerni nastup kada je kadetska ekipa gostovala u Brodu kod ekipe ORK Sava. U vrlo prijateljskoj atmosferi domaćini su pobijedili 35:31. Rezultat nije bio u prvom planu koliko činjenica da se ovaj klub koji se nekada takmičio i u Premijer ligi BiH polako, ali sigurno vraća na domaću rukometnu scenu.

Da u Brčkom pušu neki novi “rukometni” vjetrovi pokazala je i činjenica da se krajem prošle godine odigrao 18. po redu “Lokomotiva Cup”, jedan od najprestižnijih rukometnih turnira na ovim prostorima.

Share.

Leave A Reply