Jedan od najuspješnijih fudbalskih klubova na području Brčko distrikta, Dizdaruša od danas prestaje sa radom zbog lošeg finansijskog stanja.

Iako su, kako navode u facebook objavi, bili na korak od izlaska iz finansijske krize i stabilizacije, nakon današnjeg dana jednostavno dalje ne mogu.

Kao najveći uzrok ističu dug za period od 2019. do 2022. godine (od 2020. se nisu finansirali iz budžeta) u iznosu od 130.000 KM, a koji su uz pomoć navijača i simpatizera tokom prošle godine u većem dijelu vratili.

Prije 15-ak dana podnosimo zahtjev za revolving u banci gdje klub ima račun od osnivanja kluba, donosimo traženu dokumentaciju, uz 3 žiranta kao garante, gdje prošli petak u telefonskom pozivu nam je potvrđeno odobrenje za traženi iznos, juče dobijemo mail da danas ide u realizaciju. Klub zakazuje današnju prozivku, igračima obećavamo isplatu. Danas dobijemo poziv iz iste te banke da zbog lošeg poslovanja u periodu 20-21. godina ne možemo dobiti sredstva, za koja nam je samo nekoliko dana ranije rečeno da je odobreno.

Vrijeme će pokazati

“Zahvalili” su se “ovima” koji su doprinijeli današnjem stanju.

Sigurni smo da će im se vratiti na neki način. Vrijeme će pokazati zbog čega je klub došao u ovu situaciju i ugasio se. Prijašnje loše poslovanje, loše knjigovodstveno vođenje, politika ili nešto četvrto?

Najavili su da će se u ponedjeljak obratiti i savezu, te potvrditi istupanje iz daljeg takmičenja.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply