Fudbalski klub Dizdaruša ipak će nastaviti takmičenje u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine (Sjever), a novi trener je dobro poznato ime na području Brčko distrikta i šire – Adnan Junuzović.

Sportista od glave do pete, čovjek koji je svoj život posvetio fudbalu. Kroz igračku karijeru uspješan golman, koji je žario i palio bivšom “JUGOM”. Danas trener, koji je u svom poslu autentičan i spreman na izazove. Sigurno da je i preuzimanje naše ekipe jedan od novih izazova u koji se Adnan zajedno sa našom upravom upušta. Kratak vremenski period pred nama, dosta novih igrača, slaganje ekipe je sigurno i veliki izazov.

fk dizdaruša

Pripreme za drugi dio sezone

Prije 10-ak dana ekipa Dizdaruše potpuno je raspuštena, objavljeno je da se Klub gasi zbog finansijskih problema, ali su ipak odlučili da nastave svoju borbu i krenu sa pripremama za drugi dio sezone. Sinoćnjem prvom treningu odazvalo se 14 igrača, tri opravdano odsutna, ali već danas na treningu se očekuje veći odziv i neka nova lica.

Danas tek uz nekoliko igrača koji su ostali, ostatak su “neki novi klinci” koji će uz još nekoliko igrača koje ćemo u narednim danima dogovoriti ekipu predstavljati u proljetnom dijelu prvenstva. Vremena nemamo za kukati, moramo i trebamo ići dalje. Trebat će nam pomoć, u svakom smislu te riječi. Očekujemo da se kao zajednica uključimo i svi zajedno Klub održimo. Zato narednih dana idemo svi zajedno pokazati da možemo i želimo Klub podržati.

fk dizdaruša

Nakon prvog dijela sezone u Drugoj ligi FBiH – Sjever, Dizdaruša se nalazi na 13. mjestu sa 17 osvojenih bodova. Nastavak takmičenja je zakazan za 04.03. kada brčanski tim gostuje kod ekipe Napredak Matići.

Tabela Druge lige FBiH – Sjever (sportsport.ba)
Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply