Portal Plural.ba danas je osnovao facebook grupu čiji cilj je promocija uspjeha Brčaka iz svih društvenih oblasti. Plural će u grupu Uspješni Brčaci objavljivati vlastiti autorski sadržaj, ali to mogu učiniti i svi članovi grupe, ukoliko zadovoljava naša pravila i standarde objavljivanja te se uklapa u uredničku politiku.

‘Dosta je crnjaka’

Facebook korisnici odmah su svojim reakcijama i komentarima dali podršku osnivanju jedne ovakve pozitivne platforme, u moru negativnih informacija.

Super ideja. Dosta je više ‘crnjaka’ i negativizama, na svakom koraku. Samo se o lošim stvarima piše. Toliko mi imamo mladih i pametnih ljudi, uspješnih studenata, učenika, omladine, koji su ponos ovog grada, odličnih sportista, slikara, muzičara, pisaca… O toj djeci treba pisati i pokazati drugu stranu ovog grada. Treba pokazati da ima i onih mladih ljudi, koji pošteno i uspješno grade svoju budućnost. Imamo mi mladih privrednika (sjajnih frizera, kozmetičara, cvjećara…), koji svojim radom pokazuju da su sposobni da idu naprijed… Jednom rečenicom: Bravo za ovu ideju.

AZRA MUJAČIĆ DERVIŠEVIĆ
Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply