Direktor Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH, Ismet Dedeić uputio je prijavu protiv sebe Kancelariji za prevenciju i borbu protiv korupcije u ovoj lokalnoj zajednici.

On je prije više od godinu dana uhapšen u policijskoj akciji “Sistem” koja je usmjerena na korupciju u zapošljavanju. Ubrzo je pušten i nakon isteka mjera zabrane, vratio se na svoju funkciju.

Da se samoprijavim Kancelariji za prevenciju korupcije posebno sam bio motivisan činjenicom da Tužilaštvo prijeti optužnicama iako nije saslušalo svjedoka – člana Komisije za zapošljavanje u Zavodu kojem je glavni koordinator Vlade uputio prijetnju da njegov badžo mora biti primljen na mjesto vozača, što je ključni dokaz političke prijetnje članovima Komisije. I umjesto da ti članovi budu nagrađeni zbog suprostavljanja političkom zapošljavanju koje razara ovu sredinu, nad njima je izvršeno policijsko-tužilačko nasilje i tortura.

dedeić za portal brčanski forum

Tvrdi da u ovom slučaju nema elemenata korupcije jer, kako naglašava, niko od kandidata za pomenuto radno mjesto nije zaposlen.

Dokazi o sistemskoj korupciji

Dedeić je najavio da će uskoro objaviti knjigu sa obiljem najkonkretnijih dokaza o sistemskoj korupciji i kriminalu te o nosiocima tih najvećih pošasti koje razdiru Brčko distrikt i ubijaju budućnost njegovih građana.

Vjerujem da ću, u slučaju da dođe do optužnice, kao i u nizu ranijih montiranih progona i procesa protiv mene, dokazati da je sve ovo samo dio hajke koju kontinuirano vode oni koji u mojoj radnoj reputaciji i etici, na koje sam ponosan, nalaze prepreku za obavljanje svojih mutnih poslova i planova na štetu Distrikta i njegovih građana.

Fotografija Dedeića i Ćosića

Pod naslovom “Nadrealisti su 0 za Brčko”, nezavisni opozicioni zastupnik u brčanskoj Skupštini Abdulah Iljazović objavio je na Facebooku fotografiju na kojoj Ismet Dedeić i Žarko Ćosić, direktor Kancelarije za borbu protiv korupcije, razgovaraju u ugostiteljskom objektu.

Na ovoj slici možete vidjeti kako ova 2 direktora institucija Brčko distrikta BiH provode radno vrijeme zajedno, a isto tako na osnovu ove slike možemo zaključiti kako će i ovaj cirkus od prijave završiti.

Napisao je Iljazović, pozvavši mlade da se na sljedećim izborima još više uključe u politički život.

Da ovakve penzionere pošaljemo tamo gdje im mjesto.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply