Nakon što je sinoć potpisala koalicioni sporazum, tzv. “Četvorka” – novi probosanski blok u Skupštini Brčko distrikta BiH (SBiH, SBB, NiP, SDP) danas je uputio prijedlog za razrješenje aktuelnog gradonačelnika Eseda Kadrića (SDA).

Obzirom da Brčko distrikt Bosne i Hercegovine nije na stepenu razvoja na kojem bi trebao biti, izražavamo spremnost da preuzmemo odgovornost s ciljem što bržeg i pravovremenog prevazilaženja krize u strukturama Vlade Brčko distrikta BiH i formiranja nove, funkcionalne skupštinske većine u kojem se potpisnice ovog Sporazuma obvezuju slijediti prethodno dogovorene principe i program djelovanja zarad dobrobiti naše zajednice i svih njenih građana.

Potpisnici traže da se hitno zakaže sjednica Skupštine na kojoj će se razmatrati ovaj prijedlog. Više informacija bit će objavljeno na press konferenciji novog probosanskog bloka, koja je zakazana za sutra u 13:00 sati.

Kada je u pitanju raspodjela funkcija, za sada je poznato da bi onu najistaknutiju trebao obnašati predsjednik SBiH dr. Zijad Nišić, potvrđeno je za Plural.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply