Na četiri atraktivne lokacije u Brčkom danas su postavljene „pametne klupe“ u neposrednoj blizini Vijećnice, zgrade Vlade, na Trgu mladih i Osnovnog suda, koje će ponuditi brojne prednosti građanima.

Klupe su opremljene solarnim panelima, besplatnom bežičnom mrežom (Wi-Fi ruter), senzorima kao i LED zaslonom na kojem će se, između ostalog, moći naći i turističke informacije vezane za grad Brčko.

Također, zahvaljujući solarnim panelima i postavljenim baterijama, klupe će se moći koristiti i po noći, a korisniku će biti omogućeno da putem četiri USB priključka i dva beskontaktna punjača puni baterije na svom mobilnom uređaju.

„Pametne klupe“ osigurala je Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u saradnji s Turističkom organizacijom Brčko distrikta BiH i za njihovu izgradnju izdvojeno je oko 40.000,00 KM.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply