Izjava Damira Bulčevića

Opozicioni zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH, Damir Bulčević (NiP) smatra da najava velikog poskupljenja struje (30-40%) nipošto ne bi trebala ići direktno na teret građana Distrikta.

Mišljenja je da bi lokalne vlasti morale pristupiti novom paketu mjera pomoći stanovništvu s ciljem ublažavanja posljedica ekonomske krize.

Udar inflacije i recesije

Paket mjera od otprilike 15 miliona maraka probati usmjeriti kroz budžet Brčko distrikta BiH prema građanima, kako u idućoj godini ne bi osjetili udar inflacije i recesije koja se najavljuje.

damir bulčević

Posljednji u nizu sastanaka između čelnika Distrikta i RS-a održan je jučer u Banjaluci. Nakon njega je poručeno da se ide u smjeru osiguranja najpovoljnije cijene električne energije. Očekuje se da će do sredine sljedeće sedmice pregovori biti završeni, kada bi građani ove lokalne zajednice trabali saznati o kojoj cifri se radi, te koji je sljedeći korak nadležnih.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply