U teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć u brčanskoj mjesnoj zajednici Bukvik smrtno su stradali Sanel Pengić (1988) i Perica Kaurinović (1987), saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Iz Policije Distrikta kazali su da je nesreća prijavljena u 18:30h, te da je u njoj učestvovalo jedno vozilo koje je sletjelo sa puta u šumu. Kaurinović je poginuo na licu mjesta, dok je Pengić podlegao u Bolnici uslijed zadobijenih povreda.

Saobraćaj se sinoć odvijao otežano i jednom kolovoznom trakom u periodu od 18:30 do 22:50 sati.

Naredba o obdukciji

Tužilaštvo je donijelo naredbu o izvođenju obdukcije, kako bi se nesumnjivo utvrdio uzrok smrti stradalih. Obdukcija je u toku, dok se ostale okolnosti utvrđuju u saradnji s Policijom.

Nakon prijema izvještaja od ove policijske agencije, naredit će se saobraćajno vještačenje i provođenje ostalih istražnih radnji u pravcu utvrđivanja svih relevantnih okolnosti ovog događaja.

tužilaštvo

Pretpostavlja se da je do nesreće došlo usljed neprilagođene brzine.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply