Prilog za BDC TV

U Brčko distriktu danas je predstavljen projekat pod nazivom “Zbližavanje: Razmjene mladih i promovisanje interkulturalnog dijaloga i inkluzivnosti”.

Riječ je o projektu koji će omogućiti razmjenu učenika i studenata iz Italije i BiH, a koji će biti u prilici da se zbliže te da zajedno uživaju u obrazovnim, kulturološkim, sportskim i rekreacijskim aktivnostima.

Zahvaljujući ovom projektu naši učenici i studenti imat će priliku posjetiti Italiju, a u avgustu mjesecu očekujemo posjetu učenika iz Italije našem gradu. Ovaj projekat svakako će doprinijeti zbližavanju naših mladih naraštaja i njegovanju kulture različitosti, međusobnog upoznavanja i boljeg razumijevanja sebe, drugih i svijeta oko sebe.

ESED KADRIĆ, GRADONAČELNIK BRČKO DISTRIKTA BIH 

Ovaj projekat implementirat će Ambasada Italije u BiH i Populacioni fond Ujedinjenih nacija zajedno sa Vladom Distrikta.

Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica FTV iz Brčkog (2024-) i urednica portala Plural.ba (2022-). Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply