Senad Osmanović (SDA), Ina Pamukčić Karagić (SBB), Damir Bulčević (NiP) i Abdulah Iljazović (SBiH)

Drugi čovjek SDA Brčko distrikta BiH Senad Osmanović, bez obzira na prekid dugogodišnje saradnje sa SBiH, smatra da i dalje imaju podršku koalicionih partnera iz reda hrvatskog i srpskog naroda.

Predsjednica SBB Brčko distrikta BiH i zastupnica u brčanskoj Skupštini, Ina Pamukčić Karagić u telefonskoj izjavi govorila je o pregovorima “Četvorke” (SBiH-SBB-NiP-SDP) oko formiranja vlasti u ovoj lokalnoj zajednici.

Lider brčanskog NiP-a i zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH, Damir Bulčević zalaže se za programsku koaliciju između stranaka “Četvorke” (SBiH-SBB-NiP-SDP).

Do jučer nezavisni zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH, a sada član SBiH, Abdulah Iljazović promjenu i izbacivanje SDA iz vlasti na području ove lokalne zajednice vidi kao realnom mogućnošću.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply