Prilog za BDC TV

Brčanska Civilna zaštita dobila je na korištenje nove prostorije u becarinskoj zoni. Novi objekat koji se nalazi van centralne zone, pogodan je za sve aktivnosti kojima se bavi Odjeljenje za javnu sigurnost i sve njegove službe.

U narednoj fazi planirana je izgradnja poligona za vježbe koje ćemo koristiti za osposobljavanje naših jedinica. Također, imamo još jedan objekat koji planiramo sanirati kako bismo i tamo prebacili naše određene kapacitete.

BOGDAN BRATIĆ, ŠEF ODJELJENA ZA JAVNU SIGURNOST BRČKO DISTRIKTA BIH (US)

Objekat koji je prethodno korišten od strane Civilne zaštite daje se na raspolaganje Odjeljenju za obrazovanje odnosno Pododjelu za ljudske resurse, koji je trenutno smješten u Trećoj osnovnoj školi, a koji organizuje polaganje vozačkih ispita.

Za vrijeme nastave fizička lica su ulazila u Treću osnovnu školu, i praktično ometala učenike u odvijanju nastavnog procesa. To je uistinu stvaralo veliki problem, ali na ovaj način imamo oslobađanje tog prostora i rješavanje zahtjeva Treće osnovne škole.

ESED KADRIĆ, GRADONAČELNIK BRČKO DISTRIKTA BIH (sda)

Današnjem događaju prisustvovao je i predsjednik Skupštine Siniša Milić (SNSD) koji je dao punu podršku radu ovog Odjeljenja.

Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica FTV iz Brčkog (2024-) i urednica portala Plural.ba (2022-). Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply