Odjeljenje za privredu, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH organizovalo je u velikoj sali Doma kulture dvodnevnu obuku za pripremu, izradu i prijavu projekata na javni poziv i finansijsko izvještavanje iz oblasti sporta i kulture.

Predstavnici udruženja građana, fondacija i drugih pravnih i fizičkih lica imali su priliku učestvovati u edukacijama vezanim za sve elemente i anekse koji su potrebni u procesu prijave na javni poziv.

Poseban osvrt je na projektnim prijedlozima koji imaju određenu formu i danas nam je zadatak da tu formu prikažemo kako su one od javne koristi, odnosno kako sport i kultura na području Distrikta ispunjavaju one ciljeve koji su zacrtani strategijom razvoja Brčko distrikta.

Danijel Malić, predavač

Uskoro će biti otvoren javni poziv na koji će moći aplicirati sva udruženja građana i ostale organizacije koje se bave sportom i kulturom, poručili su organizatori ove obuke.

Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply