Medijima su se obratili portparol Policije Dževida Hukičević i psiholog Četvrte OŠ Mersudin Memišević

Dan sigurnijeg interneta je međunarodni dan koji se na inicijativu Europske komisije globalno obilježava već dugi niz godina u cilju promovisanja sigurnog i odgovornog korištenja interneta i drugih digitalnih tehnologija.

Tim povodom Policija Brčko distrikta u saradnji sa Odjeljenjem za obrazovanje u brčanskom Domu kulture održala je predavanje o sigurnom internetu za učenike Desete i Četvrte osnovne škole.

Također, na objektima osnovnih i srednjih škola, te Omladinskom centru postavljeni su plakati sa sadržajima koji ukazuju na opasnosti po ličnu i imovinsku sigurnost osnovaca i srednjoškolaca, a koje se mogu pojaviti na internetu.

Cilj je također upozoriti mlađu populaciju kako da sigurno koriste internet pretraživanje za učenje i zabavu, te na koji način potražiti pomoć u slučajevima nastalih sigurnosnih problema.

Dan sigurnijeg interneta ove godine obilježava se pod sloganom “Zajedno za bolji internet”.

Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica FTV iz Brčkog (2024-) i urednica portala Plural.ba (2022-). Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply