Istraživajući i analizirajući društveni život u Brčko distriktu BiH, Uredništvo portala Plural.ba je došlo do zaključka da našoj sredini nedostaje adekvatna platforma za informisanje o kulturno-zabavnim sadržajima. Biraju se razne destinacije za provođenje slobodnog vremena, i nerijetko se smatra kako nema dovoljno sadržaja u našoj lokalnoj zajednici koji bi opravdao očekivanja svih nas.

Ipak, mi kao kolektiv smo procijenili da sadržaja ne manjka toliko, koliko jedna “oglasna ploča”, koja bi objedinila sva istaknutija dešavanja u oblasti kulture, zabave, sporta i edukacije na ovom području.

Odlučili smo da pokrenemo jednu zajednicu, tačnije Facebook grupu, koja bi doprinijela orijentaciji kada je u pitanju izbor slobodnog vremena. Želimo da olakšamo i uljepšamo našim sugrađanima, ali i onima koji dolaze iz drugih sredina, pri odabiru toga, kako bi svoje slobodno vrijeme proveli što kvalitetnije.

Facebook grupa “Brčko Event Spot” je otvorena grupa, promotivnog karaktera za događanja u našoj lokalnoj zajednici. Svi članovi ove grupe biti će u mogućnosti da objave neki sadržaj ovog tipa, naravno ukoliko se on uklapa u koncept ove grupe.

Radujemo se zajedničkoj promociji i rastu naše kulturno-zabavne scene.

Leave A Reply