Brčko, rijeka Sava (Foto: Zerina Kurtović)

Večerašnjim koncertom elektronske muzike Kluboslavija s početkom u 20 sati na brčanskom izletištu Ficibajer, započinje završni dio tradicionalne manifestacije “Brčansko ljeto – Savski cvijet”.

Promo plakat

U srijedu, 30.08. s početkom u 20 sati u brčanskoj Galeriji bit će upriličen koncert klasične muzike (klavir i violina). Na repertoaru je moderna muzika, filmska muzika i muzika iz crtanih filmova.

Promo plakat

Manifestacija se završava dan poslije kada će biti upriličen muzički događaj pod nazivom Veče gradske pjesme i sevdalinke, na Ficibajeru u 20 sati. Nastupaju Ferid Avdić, Čeda Marković i Asim Brkan.

Promo plakat

Očekuje se da će ova tri koncerta privući najveći broj posjetilaca u okviru ovogodišnje manifestacije “Brčansko ljeto – Savski cvijet”. Ulaz je slobodan.

Pored ovih događaja, u Biblioteci/Knjižnici od 09. do 11.08. organizirana je “Ljetna škola čitanja”, a 25.08. promovisana je knjiga “Sjeverna Bosna u okvirima rimske Panonije”. U Muzeju je 18.08. upriličena “Mala škola arheologije”, a 24.08. promocija knjige za djecu “Magične bojice i perje biserja”.

Fondacija za medije i aktivizam "Plural" Brčko distrikt BiH.

Leave A Reply