Elvis Kadić, poznatiji kao Kadija, i Miren Ibrahimović spasili su braću (11 i 12 godina) od utapanja jučer poslijepodne na rijeci Savi. Kadić, koji radi kao poštar, za Glas Srpske je ispričao šta se tačno desilo.

Četvero maloljetne djece došlo je da se kupa, više puta sam im rekao da se paze, ima tu brzak, jer sam tu svaki dan. Kada sam stigao do prvog, on mene potopi, ali uspio sam da ga spasim. U tom trenutku vidim da je njegov brat 30 metara od njega.

Na pravom mjestu u pravo vrijeme

Ibrahimović, koji je u tom trenutku obavljao službene dužnosti policajca, oko 17:15 sati primijetio je djecu na lokalitetu plaže “Ciglana”.

Oni su povremeno nestajali ispod vode i izranjali. Prišao sam na 10-ak metara, primijetio jednog dječaka. Već je polako gubio snagu, skočio sam i hvala Bogu, uhvatio sam ga za odjeću, stavio na sebe i uspjeli smo isplivati do obale.

Naglasio je da bez Kadića akcija spašavanja ne bi bila uspješna. Njih dvojica našli su se na pravom mjestu u pravo vrijeme i zaslužuju epitet brčanskih heroja!

Share.

Adis Mujdanović je novinar-glavni urednik portala Plural.ba iz Brčkog (2022-) i saradnik istraživačkog portala InfoRadar.ba (2023-). Bivši dopisnik FTV (2021-2023) i glavni urednik portala Otisak.ba (2016-2021). Novinarsku karijeru počeo na BDC televiziji 2013. godine.

Leave A Reply