Izjava za medije

Veliku pažnju zastupnika na današnjoj sjednici Skupštine Brčko distrikta privukle su odluke o specijalnim pogodbama gdje se Medžlisu Islamske zajednice i Srpskoj pravoslavnoj crkvi daje na raspolaganje zemljište za mezarje i groblje po cijeni od 1 KM.

Navodeći da je Islamska zajednica kvadrat zemlje na kojoj se vršio ukop naplaćivala po nekoliko stotina KM, predstavnici opozicije su uputili prijedlog da se vjerske zajednice obavežu da cijena ukopnog mjesta iznosi upravo 1 KM.

Dobijaju znatna sredstva iz budžeta

Naše vjerske zajednice iz budžeta Brčko distrikta dobijaju znatna sredstva, tako da vjerujemo da na njih ova odluka neće puno uticati. Radilo se prosto o tome da se prilagodi iznos ukopnog mjesta shodno odluci koja je danas donešena.

INA PAMUKČIĆ, ZASTUPNICA U SKUPŠTINI (SBB)

Skupština je u drugom čitanju usvojila izmjene Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o Luci, kao i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima kojim se uvodi institut održaja na nekretninama u ovoj lokalnoj zajednici.

Skupština: Prijenos uživo
Share.

Suada Mujdanović je novinarka-dopisnica FTV iz Brčkog (2024-) i urednica portala Plural.ba (2022-). Bivša urednica BDC televizije (2020-2023), gdje je počela novinarsku karijeru 2019. godine.

Leave A Reply