Brčanski kik-bokseri, članovi klubova Jedinstvo i Storm Gym, osvojili su ukupno pet medalja i dva pehara na 16. WAKO Balkanskom kupu koji je jučer održan u Tešnju. Na takmičenju je nastupilo 317 borkinja i boraca iz 15 zemalja u više kik-bokserskih disciplina i starosnih kategorija.

Marija Vujanović (Jedinstvo) osvojila je zlatnu medalju u disciplini K1 i pehar za najbolju juniorku turnira na ringu. Starije kadetkinje Anastasija Vujanović i Marijana Đojić, također članice Jedinstva, nastupile su u disciplini LC, okitivši se bronzanim medaljama.

Takmičarke Jedinstva

Nakon što je u polufinalu i finalu pobijedila dvije takmičarke iz Srbije, Doris Živković (Storm Gym) osvojila je zlatnu medalju u disciplini LK i pehar za najbolju seniorku turnira.

Doris Živković

Drugi član Storm Gym-a Dalibor Živković prvi put je nastupio u disciplini KL i odmah došao do srebrne medalje. Bolji od njega u finalu bio je takmičar iz Crne Gore.

Dalibor Živković
Share.

Portal Plural.ba zvanično je krenuo sa radom, simbolično 08.03.2022. godine, na Međunarodni dan žena i 22. godišnjicu od uspostavljanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Osnovao ga je brčanski novinar Adis Mujdanović, koji je u januaru 2024. godine formirao i Fondaciju za medije i aktivizam “Plural”.

Leave A Reply